Tocana de iepure cu naut si fasole neagra

de papabundetot in Cook and smile, 5 Aug 2013 | 4671 vizualizari

 

Gasisem in una din zile cand am iesit la cumparaturi,iepure intreg,destul de frumusel si am cumparat si eu unul fara a sti atunci ce vreau exact sa fac cu el. Initial l-am curatat bine si asa intreg cum era l-am bagat la congelator.Acum..pentru weekend mi-a venit ideea unei tocane pe care eu mi-am imaginat-o cu naut si fasole neagra…zis si facut dar…nu imi pare deloc rau pentru ca se pare ca a fost o alegere tare inspirata.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 iepuras
  • 1,5-2 kg,vin rosu,
  • busuioc verde
  • 3 morcovi,
  • 250 gr fasole neagra,
  • o conserva naut
  • 2 cepe albe,
  • 7-8 catei de usturoi
  • o conserva de file de ansoa cu capere
  • 2 lingurite pasta de masline
  • boia dulce,
  • fulgi de ardei iute,
  • curry
  • scortisoara,
  • 4-5 cuisoare,
  • naut,
  • fasole neagra,
  • ienibahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de iepure cu naut si fasole neagra:

Cu o seara inainte de a pregati tocana am pus in apa rece la inmuiat 250 gr fasole neagra pentru a-mi fi mai usor sa o fierb a 2-a zi. De dimineata am pus fasolea inmuiata la fiert pentru ca din ce scria pe ambalaj ii trebuiau cam 2 ore si jumatate sa fiarba…a mea insa a fiert mai repede.

Iepurele l-am transat in bucati mici si l-am pus la marinat pentru cateva ore in vin cu curry,fulgi de ardei iute,scortisoara macinata,ienibahar,4-5 cuisoare.

Dupa ce fasolea s-a fiert am pus intr-o cratita ulei de masline,ceapa si usturoiul tocate marunt si le-am pus la foc pentru a le cali putin,am adaugat apoi boiaua,pasta de masline,fileurile de ansoa si am amestecat,apoi morcovul taiat bucati si la urma bucatile de carne.Am lasat toate acestea putin sa se prajeasca si sa isi imprumute aromele,apoi am adaugat apa cat sa se acopere carnea si am lasat sa fiarba la foc mic verificand din cand in cand si daca apa a mai scazut am mai adaugat apa cat sa fie mereu carnea acoperita. Dupa ce carnea a fost fiarta bine am adaugat fasolea neagra fiarta mai devreme si nautul,am mai lasat sa dea un clocot si am stins focul.

A fost tare buna aceasta tocana plina de arome si o recomand cu drag celor care isi doresc sa o incerce.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iepure cu naut si fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de humus cu leurda